13 آوریل 2019
آوریل 13, 2019

از خواص نخودچی چه میدانید

0 دیدگاه

از خواص نخودچی چه میدانید

نخودچی میان‌وعده‌ای پرفایده است که در گذشته با عنوان نخودچی کشمش بسیار متداول بوده است و ضروری است امروزه نیز جایگزین اسنک‌هایی مثل چیپس، پفک و … شود.

 

طبیعت نخودچی گرم و خشک است و حاصل فرآوری نخود تازه است.
به این ترتیب که پس از آب‌پز کردن نخودهای تازه و ریز آنها را آبکش کرده و پوست ور آمده آن را به راحتی جدا می‌کنند تا بپزد و سپس با نمک یا شکر آن را تفت می‌دهند.

نخودچی سرشار از فیبرها، ویتامین B9، هیدرات‌کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک(روی)، پروتئین، ویتامین B6، کلسیم و اسیدهای چرب اشباع نشده‌ تشکیل شده است.
هم‌چنین دارای مواد مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B3، سدیم، ویتامین B2، سلنیوم، و ویتامین A نیز می‌باشد.
از آن‌جایی که این ماده‌ی غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد.
نخود به دلیل دارا بودن ویتامین B9 به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید کمک می‌کند و در جلوگیری از کم خونی و حفظ سلامت پوست نقش دارد.
ویتامین B9 علاوه بر اینکه در تقسیم سلولی و رشد خوب جنین نقش دارد بلکه باعث کاهش خطر ناهنجاری‌های سیستم عصبی مرکزی جنین می‌شود.

نخودامکان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد و با تحریک اسیدهای گوارشی باعث بهبود اشتها می‌شود.
نخود حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین B1 می‌باشد که با سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها به تولید انرژی در بدن کمک می‌کند.
اگر به هر دلیلی (تغذیه‌ی نامناسب، عادت ماهانه، بارداری یا عمل جراحی) دچار کمبود آهن هستید و اضافه وزن نیز ندارید حتماً نخود را در برنامه‌ی غذایی خود وارد کنید.
نخود به دلیل دارا بودن فسفر به تشکیل و حفظ استخوان‌ها و دندان‌ها، ترشح شیر، تقسیم سلولی و متابولیسم و یا تشکیل بافت‌های عضلانی کمک می‌کند.

وجود فسفر به شکل فسفولیپید در غشای سلول‌های مغز لازم و ضروری است. این ترکیب باعث ارتباط بیشتر سلول‌ها شده و عملکرد ذهنی و حافظه را بهبود می‌بخشد.
نخود سرشار از منیزیم است که به تقویت عضلات و همچنین انقباض و آرامش آن‌ها کمک می‌کند. وجود منیزیم برای تقویت دندان‌ها و اسکلت بدن و همچنین کنترل فشارخون لازم است.
این عنصر مورد نیاز بدن حافظ رگ‌ها است و از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کند. علاوه بر این‌ها منیزیم باعث افزایش گلبول‌های سفید شده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند. نخود به دلیل داشتن زینک(روی) در روند تشکیل سلول‌های استخوانی و رشد ارگان‌های تولیدمثل و همچنین بهبود عملکرد پروستات نقش دارد. زینک علاوه بر این خواص آنتی‌اکسیدانی دارد در جذب ویتامین A و سنتز پروتئین‌هایی مانند کلاژن نیز شرکت دارد و در دوره‌ی بارداری به رشد جنین کمک می‌کند.